В ПГ „Тодор Пеев“ и СУ „Христо Ясенов“ бе представен социалният проект на Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ“ посветен на ограничаването на шофирането в нетрезво състояние сред подрастващите. Събитието се организира по инициатива на МКБППМН и РУ на МВР – Етрополе. „Бъди отговорен - не шофирай пил“ се обръща към възрастовата група 18-25 години като една от най-рисковите по отношение на шофирането в нетрезво състояние. Това е възрастта, в която младите стават пълноправни членове на обществото, но не са достатъчно подготвени за някои от отговорностите и за последствията от взетите решения.
По един различен и интересен за учениците начин протече представянето на програмата. Мениджър на проекта “Шофиране=отговорност” на Перно Рикар България,  Радина Василева представи статистика пред учениците за това колко млади хора са загубили живота си или пък са сериозно пострадали от катастрофа. След това представянето на статистиката всички присъстващи изгледаха късометражен игрален филм „Моментът никога не е само един“ с участието на Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров, Филипа Балдева и млади актьори от НАТФИЗ. Във филма учениците видяха  едни от възможните ситуации, в които могат да попаднат и какъв може да бъде фаталния край. За огромно щастие на всички това се оказа просто един лош сън, но който може да се случи наистина и никои не е застрахован. 
Комиците от група ”Нема к’во” - Калин, Венсан и Жорони създадоха специално представление, посветено на темата „Бъди отговорен, не шофирай пил“. В пресъздаването на различни ситуации, в които сме подложени всеки ден, ние можем да спрем приятел да не шофира пил, с което ще му запазим живота, дори и да рискуваме той да ни се обиди. Не трябва да забравяме, че когато сме зад волана, ние сме отговорни не само за нашия живот, а и за живота на другите в колата, за живота на другите на пътя! Употребата на алкохол се разгражда за различно време в организма на човек. Когато употребяваме алкохол реакциите при шофиране се намаляват. Човешкият живот е най – важен! Нека бъдем отговорни!
Текст и снимки: Общината – без редакторска намеса