Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов се срещна днес с жителите на селата Краево и Рашково. На срещата присъстваха още: зам. -кметът Цветелин Цветков, секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова, управителят на „ВиК Бебреш“ ЕООД Цветозар Гаврилов и представители на РУ Ботевград.


И в двете села срещите започнаха с отчет на общинското ръководство за това какво е извършено през отминаващата година. 


Общата стойност на средствата, вложени за село Рашково, е 39 500 лв. Парите са разходвани за ремонтни дейности, свързани с инфраструктурата на населеното място. 


Жителите на Рашково поставиха въпроси, свързани с качеството на питейната вода, гробищния парк, който има нужда от разширяване. Те поискаха в него да бъдат  направят пътеки, за да може по-лесно да стигат до гробните места на своите близки.  


Друг важен проблем, поставен на срещата, бе за безпризорните коне в селото. Жителите изразиха и своето недоволство от временното депо за строителни отпадъци. Според тях отреденото място въобще не се използва по предназначение. 


Наред с проблемите бяха изказани и искрени благодарности към общинското ръководство за това, че  бе извършен ремонт на пътя за махала Белчово, за монтирането улично осветление и поставените контейнери там.  


В Краево е извършен ремонт на кметството и читалището за 8 500 лв. А 25 000 лв. са похарчени за асфалтиране на пътя към махала „Минзивара“.


Жителите на Краево също отправиха въпроси към кмета Иван Гавалюгов. Основният бе за незаконната сеч в землището на населеното място. Кметът пое ангажимент да запознае директора на Горското стопанство в Ботевград с този проблем, както и да съдейства за среща на жителите на селото с инж. Лазарина Лютова – директор на Горското.


По настояване на хората от Краево ще бъдат монтирани улични лампи в махалите и камера за видеонаблюдение на определено място. 


През настоящата година социалната политика на общината обхваща жители и на двете села.  Еднократна финансова помощ за Великден са получили 3-ма души от Краево, а от село Рашково  - 4-ма. Услугата „Топъл обяд” е предоставена на 11 жители на Краево и на 4-ма от Рашково. Безплатен профилактичен преглед, финансиран от общината, са преминали 6-ма жители на село Краево, както и същият брой от село Рашково, стана ясно на срещата.