Цветелина изненада неочаквано своите почитатели с напълно различен проект от всичко, което е правила досега. Това е нова линия, на която изпълнителката поставя основата с първата по рода си в нейната кариера песен.


„Коледа” е по музика и текст на Цветелина. Аранжиментът е на Светослав Лобошки. Песента е в изцяло поп линия. Напомня на американския стил Госпъл. Интересното е, че „Коледа” е в дуетно изпълнение с 9-годишната Светлинна Миткова от Козлодуй. Цветелина познава детето от бебе и в своята страница във фейсбук сподели, че тогава я е орисала да има ангелски глас. Дойде времето, в което заедно да представят на публиката едно изключително светло и докосващо послание. 


Своят положителен принос към новата авторска Коледна песен, привнесоха децата от  Музейна Музикална Школа – Асеновград, с ръководител Веси Пашалиева. Така се е получил един изключително зареждащ музикален проект. Според специалисти в духовната област, това е музика от новите вибрации, които повдигат слушателите. 


За кристалния звук е отговорен тонрежисьорът Ангел Ефтимов.


Изненадите не свършват дотук. Видеореализацията е на режисьора Иван Енев, който създава една жива приказка с усещане за вълшебен свят. От кадрите личи, че всички участници са присъствали със сърцето си Тук и Сега, и това личи осезаемо. Цветелина споделя, че тази песен и видео към нея имат способността да отключат и най-закоравелите сърца.


Коледната приказка е реализирана в „Бялата къща”, в стария град на Пловдив. Това е едно място, имащо за цел да приобщи културния елит на града, както и да създава различни събития, свързани с творческите изяви на пловдивчани. 


Прекрасните фотографии са дело на Ваня Христова. Тя успя да улови едни от най-вълнуващите емоции на участниците по време на видеореализацията.


Двете изпълнителки са в еднакъв стайлинг, дело на дизайнерката Анета Атанасова, който създава усещане за цялостност между тях. 


Специален творчески принос има известната художничка както в България, така и в чужбина - Ралица Денчева. Нейните мистични послания добавят допълнително повдигане на творческата атмосфера. Тя предостави свои картини, които зрителите могат да видят и усетят от видеото на песента. В края на снимачния процес, Цветелина получи неочакван подарък от благодарните родители на дуетната й половинка Светлинна Миткова, а именно любимата картина на Цветелина от художничката. Картината носи името „Триединство”. На нея е изобразено дете, което държи в ръката си символа на Любовта. 


Какъв по-добър финал за този вдъхновяващ процес. Оттук нататък нещата остават в ръцете на слушатели и зрители, които да пренесат посланието в техния свят. Така ще бъдат част от това Рождествено тайнство.