Да – коледният базар в СУ „Христо Ясенов” е традиция. При това, уж едно и също всяка година, но не съвсем. Базар с базар не си приличат, освен по огромното желание на учениците да покажат своите сръчности и естетически нагласи към красивото и полезното. Общото е и това, че във фоайето се представят учениците от горния курс на обучение, а в Залата – тези от началните класове.
И докато малките са се съсредоточили в изработването на сувенири и красиви предмети за подаръци, то при големите преобладават вкусотиите.
Тазгодишният Коледен базар беше открит снощи, 18 декември, в 17:00 часа от директорката Мила Манчева, която благодари на всички ученици и родители, които са участвали в изработването на стоките по щандовете.
Същевременно обяви отличените класове в конкурса за най-хубаво украсена класна стая.
И като на коледен празник, излезлите на двора ученици и преподаватели пуснаха хартиени фенери, които символизираха многото желания, които всеки с трепет изрича през  Коледни празници.
Събраните средства от базара ще бъдат използвани за каузи, предложени от Ученическия съвет към училището, в който участват представители от различни класове.
Преди коледния базар в училището, с учениците І – ІV клас беше проведен конкурс с изложба за най-хубава сурвачка. Списък с наградените ще качим в отделен материал.


Тържествата продължават и днес:
19.12.2018 г. – Нарисувай ми Коледа! (за учениците със СОП)
Място на провежданe – ресурсен кабинет
Начален час – 11.00 часа
19.12.2018 г. – „Бързи, смели, сръчни, умни“
Място на провежданe – актова зала
Начален час – 13.30 часа
Място на провежданe – физкултурен салон
Начален час – 14.30 часа
Ръководството на СУ "Хр.Ясенов" честити предстоящи Коледни и Новогодишни празници, като пожелава здраве и благоденствие на всички учители и служители в училището, на всички ученици и техните близки през новата 2019 година!