130 000 лева ще бъдат осигурени от Областно пътно управление за аварийно изкърпване на дупките в участъка от Чуклата до село Врачеш. Ремонтните дейности ще започнат веднага след стопяването на снега. През пролетта се предвижда основен ремонт на един по-дълъг участък от този път. За целта ще бъдат отпуснати 1 300 000 лева. Това е съобщил шефът на Областното пътно управление Георги Георгиев на срещата с кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов, която се е състояла вчера. 


„Този път не е проектиран да поема такъв интензивен трафик на тежкотоварни превозни средства, какъвто се осъществява по него от близо година. Затова започна доста ускорено да се руши. Не че преди е бил в идеално състояние. Но когато нямаше такъв трафик, текущите ремонти, които се правеха, издържаха по-дълго време. Сега буквално пътят се разпада. Ако той ще продължи да служи като алтернативен на магистралата, трябва да бъде основно ремонтиран”, коментира пред местните медии днес кметът Иван Гавалюгов. 


Градоначалникът изрази надежда, че от другата седмица ще започне изкърпване на дупките, за да има относително безаварийно преминаване през участъка от Чуклата до село Врачеш.