Шест досъдебни производства за кражба на електроенергия


В рамките на последните седем дни, в резултат на извършените проверки, са образувани общо шест досъдебни производства за кражба на електроенергия: две на територията на РУ- Ботевград, две на територията на РУ- Елин Пелин и по едно на територията на РУ- Костенец и РУ- Сливница.


Районните управления към ОДМВР- София  и дружеството продължават съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за гражданите в региона.


Голямо количество контрабандни цигари иззеха служители на РУ- Правец


Около 18 часа вчера, при провеждането на полицейска операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки на обслужваната територия, служители на РУ- Правец спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 40- годишен мъж от с. Видраре. В багажника на колата са открити и иззети общо 9400 къса цигари без български бандерол. Водачът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК под наблюдението на Районната прокуратура в Ботевград.