Преди малко повече от месец в м. Каменица над Етрополе теле се е отделило от стадото и е паднало в дълбока пропаст.
За случая ни разказа Тодор Тодоров:
„Пропастта се намира на 300 метра от най-близкия горски път в посочената местност. В тясно дере и до нея се стига само пеша по много стръмна пътека.
Стопаните на стадото са потърсили помощ от местния отряд на Гражданска защита.
Двама от членовете на доброволното формирование: Валентин Тодоров и аз - Тодор Тодоров, решихме да помогнем. Като членове и на Етрополския пещерен клуб „Мрак” сме подготвени за такива екстремни ситуации. Когато се обадих на Валентин, той беше на работа в с. Ветрен, Пазарджишко. Въпреки това, се отзова и пристигна още същия ден, като докара целия пещерен инвентар.
С въжета на място екипирахме „тролей” над пропастта и полиспаст надолу в дълбоката дупка.
Двеста килограмовото теле го завързахме и изтеглихме нагоре с помощта на донесените от Валентин агрегат за ток и телфер, с който беше задействуван полиспаста.       
За около два часа всичко приключи благополучно и телето беше извадено за радост на неговия стопанин.
Активно съдействие ни оказа местната противопожарна служба.
Телето извадихме, но остана да виси във въздуха въпросът, защо доброволците от Етрополската гражданска защита правят спасителна акция със собствени въжета и съоръжения, донесени от далечно селище. Не е ли време да бъде закупена и за нас съответната екипировка, за да може при необходимост  да се реагира адекватно и максимално бързо.”


 Снимки: Тодор Тодоров