Снощи, 11.02.2019 от 17:00 ч., в София пред Съюза на независимите български писатели беше представен сборника "Будни огнища - 15 години по-късно" .
Това издание е едно от поредицата съвместни мероприятия на Етрополския клуб на дейците на културата и Литературният клуб „Стамен Панчев” от Ботевград.
На представянето присъстваха от Етрополе: Павел Билев, Бистра Александрова, Иван Иванов, Марин Кубетски, Румяна Вутова, Радка Толева, Пламен Глогов и Кирил Лихарев. От Ботевград: Георги Спасов, Милчо Стоименов, Албена Кенарова, Деси Иванова, Ваня Петрова, Царинка Божилова, Таня Банкова, Малинка Цветкова и Румяна Иванова.
Пред многобройната аудитория в Славянското дружество в България на Софийската улица Славянска 6 прозвучаха стихове на почти всички от авторите на сборника.
Четенето беше организирано съвместно и с литературни творци от Сливен. То беше подчинено като тематика на предстоящия празник на влюбените Св. Валентин – като любовна лирика.
Вечерта откри и води през цялото време председателят на Съюза на свободните писатели академик Марин Кадиев. Като гост и същевременно като участник беше и заместник-председателят на Съюза и издател на сборника Никола Герджиков.
В началото и в края на вечерта имаше хорово изпълнение и творческа импровизация на пиано, подчинени на любовната тематика.
Като всяка среща, и тази завърши с обща снимка на литературните творци от Етрополе и Ботевград.