Днес, 23 февруари, е кулминацията от поредицата мероприятия, посветени на Патронния празник на СУ „Христо Ясенов”. Малко се оказаха местата в големия салон на читалището за „Ясеновското утро”.
Качваме поздравителния адрес от Началника на РУО - София-регион Росица Иванова:


ДО ДИРЕКТОРА
НА СУ ”ХРИСТО ЯСЕНОВ”- ГРАД ЕТРОПОЛЕ


ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС


Уважаема госпожо Манчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,


Моля, приемете най-сърдечни и искрени поздрави по повод честването на традиционните „Ясеновски дни“ и отбелязването на патронния празник на Вашето училище – Христо Ясенов, от името на екипа на Регионално управление на образованието – София-регион и лично от мое име.
Радостна съм, че тези дни ми дават повод да изразя дълбокото си уважение и признателност към всички Вас, уважаеми колеги, които посвещавате своя труд, талант и всеотдайност за образованието и възпитанието на нашите деца, на младото поколение на Етрополе и България.
Продължавайте да предавате своята любов към науката на Вашите ученици, учете ги на доброта и мъдрост! Бъдете здрави и все така вдъхновени!
Убедена съм, че благодарение на усилията и търпението, които полагате, Вашето училище продължава образователните традиции в община Етрополе и ще бъде и занапред притегателен център за младите хора, които търсят добра подготовка за своята бъдеща професионална и житейска реализация.


Скъпи ученици,
На Вас пожелавам да следвате примера на Вашия патрон – „поетът на жизнерадостта“, тихият и скромен лирик, но останал завинаги в историята на българската литература - Христо Ясенов! Желая Ви да бъдете здрави, да постигате мечтите си, да запазите енергията си и да бъдете носители на нови послания към света!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
РОСИЦА ИВАНОВА
Началник на РУО - София-регион


23 февруари 2019 г.