За СУ „Христо Ясенов” предната седмица премина под знака на честванията на Патронния празник на училището.
За повечето от мероприятията вече качихме материали. Сега се връщаме отново към празника с подбран пасаж от доклада на директорката Мила Манчева:


СУ „Христо Ясенов“ е емблема за развитието на града ни!
Днес Вашите аплодисменти ще бъдат в подкрепа на труда на екипа на училището. Ще бъдат задължение за нас да продължим още по-упорито и всеотдайно да творим настоящето на Етрополе.
Тук е мястото да изкажа благодарността на екипа на училището и към колегите, които са работили с нас дълги години и всеки един от тях е оставил следа както в живота на учениците си, така и в живота на училището.
За трета година СУ „Христо Ясенов“ удостоява с плакет и грамота учители, чийто труд е допринесъл за развитието на образованието. Това са:
Г-жа Петя Кръстанова – дългогодишен начален учител, благодарение на която стотици малки палавници са станали по-грамотни и успели.
Г-н Саво Недков – старши възпитател в общежитието към училището от самото начало на създаване на футболната школа в града ни.
Плакетите са нашата скромна благодарност за дългогодишния им труд на учители! Нека вашите аплодисменти бъдат за тях!


Няма по-голямо щастие от момента, в който осъзнаем, че учениците са надминали учителя си. Тази година момичетата от 9.клас Виктория, Ивана, Йоана и Симона участваха в обучение, организирано от Индустриален клъстер „Средногорие“ в партньорство с фондация „Америка за България“ и посолството на САЩ в България. На финала на програмата екипът ни защити своя бизнес план и получи награда от 2000 лв. за присъденото трето място в надпреварата. Какво предстои на екипа на младите предприемачи оттук нататък ще чуете от самите тях. Момичета, заповядайте!
Те приеха предизвикателството да бъдат част от сложния процес да обучават чрез своето поведение и знания. Ние ще ги подкрепим, защото сме убедени, че това, което те знаят и могат, ще бъде полезно за по-малките. Защото принципът „ученици обучават ученици“ дава резултати и възпитава инициативност и желание за успех. Защото СУ „Христо Ясенов“ е сцена за таланта на всеки, който го е избрал.


Поздравявам всички учители, всички момичета и момчета, постигнали завидни успехи през изминалата учебна година – нашите състезатели в олимпиадите и състезанията по БЕЛ, математика, обществени и природни науки, изкуства и спорт!
Пожелавам нови бъдещи висини на всички ученици на училището!
Удовлетворение на колегите – педагози, на целия ни екип, благодарение на чийто труд СУ „Христо Ясенов“ е желаната територия за децата ни!
Честит празник!