В навечерието на финала за Купата на България между Берое и Левски Лукойл старозагорският тим се подсили с нов център. След напускането поради контузия на Далин Бачински, треньорският щаб на беройци се нуждаеше от спешното привличане на нов играч на позиция 5. С отбора вече тренира 208-сантиметровият американец Терънс Дженингс, съобщиха от клуба.

Той е роден на 2 ноември 1988 година в Сакраменто, щата Калифорния. Дженингс завършва гимназия, след което играе за тима на Луивил в колежанската NCAA, където за 3 години има 99 мача, в които записва средно по 16.3 минути, отбелязва по 6.4 точки и печели по 3.8 борби на мач. С Луивил той има титла в конференция Big East от 2009-а година.

През 2011 година Дженингс попада в драфта на НБА, но не е избран. След това центърът изиграва 10 мача в лятната лига на НБА за тимовете на Орландо и Лас Вегас, в които записва по 6.4 точки и 4.6 борби на мач. Терънс Дженинг изиграва в следващите години 97 срещи за различни отбори в G лигата, в които престоява на терена средно по 17.7 минути, отбелязва по 6.8 точки и се преборва за 4.3 топки в подкошието.

Американецът е играл още в Белгия, Китай, Япония, а за последно е бил във Финландия, където през минали сезон бележи средно по 11.6 точки на мач. Въпреки малкото време, в което Дженингс тренира с Берое, той ще бъде в състава за утрешния финал за Купата.