Survivor: Островите на перлите стартира по BTV на 24 септември, сряда от 20.00 часа с извънредно едночасово издание на живо, по време на което ще бъдат представени визитките на 22-та участници.

Първите гости на Survivor Live ще бъдат Росен Петров, Любен Дилов-син и Кристина Димитрова – Мис Дупе 2007г. Веднага след коментарното шоу ще бъде излъчен и първият епизод на Survivor: Островите на прелите.

Третият сезон ще се излъчва всяка вечер от вторник до петък в 20.00 часа. Тази година коментарното студио на Survivor Live! ще се излъчва всяка събота, също от 20.00 часа, с водещ Евтим Милошев.

Гости в съботното издание ще бъдат отпадналите от играта съравайвъри, както и известни личности. Студиото на Survivor Live представлява пълна възстановка на мястото, на което се провежда племенният съвет.

Двайсет и двамата участници ще бъдат разпределени в две племена - Пачека и Мого Мого, кръстени на двата най-големи острова в панамския архипелаг. За първи път в българските издания на формата сървайвърите ще бъдат разделени на мъже и жени.

Survivor: Островите на перлите ще бъде излъчен в общо 52 епизода, в които са включени над 60 изпитания. Най-важните ще бъдат за племенен имунитет, като членовете на загубилото племе ще се изправят един срещу друг в битка за индивидуален имунитет.

Другите важни изпитания ще бъдат за награда. Победителите ще се сдобиват с храна или различни пособия, с които ще могат да облекчат живота си в тежките условия. Участниците ще се изправят и е един срещу друг в различни дуели. Загубилите в тях ще трябва да понасят наказание.

Стратегиите в оцеляването ще започнат още от първия епизод, като още преди изгонването на първия оцеляващ вече ще избухнат и първите конфликти за лидерството в племената, разкриха от екипа на „Дрий тийм”.

Един от участниците ще успее буквално да застрои острова като с голи ръце ще вдигне спално помещение, легло, параклис, стол и слънчеви очила.

За първи път в българско издание участник ще успее да запали огън още със стъпването си на острова като разчита на конец и дърво. Материалите за повечето “изобретения” са изхвърляни от океана, в това число и част от мрежа и скъсани джапанки, от които са били направени плувки за мрежата.

До втората фаза на играта ще достигнат общо 14 души. След обединението на двете племена ще започне новата основна сюжетна линия в изданието.