Президентът на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) лорд Себастиан Коу ще бъде гост на балканския шампионат по лека атлетика за мъже и жени, който ще се проведе в Правец на 2 и 3 септември, съобщиха от БФЛА.


Първият човек в световната атлетика потвърди присъствието си в Правец в разговор с президента на Българска федерация лека атлетика и АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) Добромир Карамаринов.


Двамата обсъдиха балканския шампионат и други атлетически теми по време на Eвропейското първенство в зала в Глазгоу (Великобритания), където Карамаринов е в качеството си на първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация.


Коу неведнъж е сменавал, че АБАФ е една от най-силните регионални атлетически асоциации.


Шампионатът в Правец ще събере всичките 20 страни членки на АБАФ, като ще участват над 600 от най-добрите атлети в региона.


Състезанията са на новата атлетическа база в града. Това ще бъде и едно от последните състезания с възможност за покриване на нормативите за световния шампионат за мъже и жени в Доха (Катар) от 27 септември до 6 октомври.