Непълнолетни извършители на домова кражба бяха задържани след незабавни действия на ботевградските полицаи


Около 13:40 часа на 1 март жителка на Ботевград съобщила в полицията, че от дома й е извършена кражба на златни бижута. При огледа на местопроизшествието криминалистите изяснили, че е отнет ланец с тегло 22 грама. В резултат на незабавно предприетите оперативно - издирвателни действия полицейските служители разкрили и задържали авторите на престъпното посегателство - двама 17-годишни криминално проявени и осъждани младежи от същия град. Инкриминираната вещ също е намерена и иззета, а по случая е образувано досъдебно производство.


Междувременно ботевградските полицаи разкриха и кражба на стоки от хипермаркет в града, извършена от 67-годишна местна жителка. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.


Водач от Литаково е обвинен за управление на автомобил с чужди регистрационни табели


В РУ - Ботевград било образувано досъдебно производство, след като при извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ било установено, че монтираните регистрационни табели са издадени за друго МПС, а именно лек автомобил „Пежо 306“. След приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в районната прокуратура, 57-годишният водач е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 345, ал.1 от НК.


Задържан е шофьор в нетрезво състояние


Около 23:40 часа на 4 март, в Новачене, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген Венто“, управляван от 41-годишен от Гурково. Водачът бил тестван с дрегер, който отчел 2.17 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.


Горя необитаема къща в Трудовец


Около 5:10 часа на 3 март в РУ - Ботевград постъпил сигнал за възникнал пожар в Трудовец. Изпратените на място екипи на полицията и пожарната установили, че е обгоряла част от първия етаж на двуетажна необитаема къща с неустановени към момента собственици или ползватели. По случая е образувано досъдебно производство.