Самодейните състави към читалище „Тодор Пеев - 1871” – гр. Етрополе отбелязаха своя празник със празнична вечер, изпълнена  с весели песни и танци. Денят на самодееца и любителското изкуство се отбелязва в цяла България от хора с различни професии и интереси, които съхраняват и предават народното творчество на поколенията. На събитието присъства също Кметът Димитър Димитров и Председателят на читалищното настоятелство Христо Андреев.
Г-н Андреев откри мероприятието с топли пожелания към присъстващите, а Кметът поздрави с думите:
„В деня на Вашия професионален празник изказвам най-искрените си поздрави за всеотдайния Ви и упорит труд! Благодаря Ви за радостта,  която ни дарявате с изкуството си! Вие съхранявате и обогатявате българските културни традиции и идентичност!
Бъдете здрави, вдъхновени, самоотвержени в развиването на творческите си заложби и щедри в разпространяването на изкуството!
Честит празник и знайте, че винаги ще имате подкрепата на Община Етрополе.“
Към Читалище „Тодор Пеев - 1871” – гр. Етрополе работят 8 художествени състава и една школа по народни танци, които включват над 300 души. През изминалата 2018 година съставите са участвали в редица фестивали в страната и чужбина, на които са получили престижни награди и признания за демонстрираните таланти.
Като комплимент към творците, Кметът пое разходите по отбелязването на празника. 


Текст и снимки: Общината