Мъжкият футболен отбор на Балкан ще провежда подготовката си до края на сезона при съветите на доказан специалист. Това е Явор Вълчинов, който притежава изключително сериозна визитка в треньорското поприще.


От много време той работи в тандем със Стойчо Стоев. Те бяха начело на тима на Лудогорец в сезона 2013/2014 г. След това Вълчинов бе асистент на Стоев и когато поеха столичния Левски в продължение на два сезона - от 2014 до 2016. Доскоро двамата работеха заедно и начело на втородивизионния Арда Кърджали, преди Стоев отново да поеме Лудогорец. Освен това Явор Вълчинов е бил и старши треньор на отборите на Локомотив София и Монтана.


"Привличането на Явол Вълчинов бе естествен ход на клуба - каза президентът и старши треньор на Балкан 1929 Иван Редовски. - С него се познаваме още когато бяхме футболисти и поддържаме контакти и досега. Основната причина е да има още един човек на скамейката, тъй като самият аз често влизам в игра като помощник треньор".


Явор Вълчинов започна да помага на Балкан от вчера. За първи път в своята треньорска кариера 44-годишният специалист ще работи с отбор от трета дивизия и тепърва ще открива разликите между професионалния и аматьорския футбол. В състава на Балкан от пролетта е и неговият син Мартин Вълчинов. "Целта ми е да мотивирам футолистите да изпитват удоволствие от футбола. И да помогна със своя опит Балкан да подобри играта си, а оттам и да се изкачи в класирането на Югозападната трета лига", каза днес Явор Вълчинов в първото си интервю за Телевизия Ботевград.