На 27.09. – 28.09.2007 г. в гр.Правец ще се проведе традиционното осмо по ред авиационно шоу, в което ще вземат участие състезатели от аероклубовете от цялата страна. Шоуто започва около 10 часа сутринта и обикновено продължава до късния следобяд!

Шоуто се организира със съдействието на фирма „НИКИ”, гр. Правец, Българският Национален Аероклуб и Българската федерация по авиомоделизъм.  Ще бъдат демонстрирани ултралеки самолети, хеликоптери, мотопарапланери, автожир и друга авиационна техника. Състезанието със радиоуправляеми модели е със статут на Национално първенство, като ще бъдат излъчени национални първенци за 2008 година в класовете – „ШОУ”, „НАРОДЕН” – акробатични модели с опростена програма от фигури от висшия пилотаж, „ХЕЛИКОПТЕР”, “F4C Bul” – копия на реални самолети, “F3A” – акробатични моторни авиомодели. От тази година в програмата е включен и допълнителен клас „Спорт”, който ще открои състезателите със завидни умения във фигурния пилотаж. 

Състезанието в клас „ХЕЛИКОПТЕР” бележи все по-висок интерес от страна на авиационните фенове, като броят на състезателите в този клас се повишава драстично. Участниците с модели в клас “F4C Bul” ще имат възможността да покажат на публиката копия на действителни самолети, както и техните майсторски умения във въздуха.
 Състезанието е едно от най-големите мероприятия в сферата на авиомоделизма, което се радва на многобройна публика и атрактивни изпълнения. За добро настроение на състезателите и гостите на състезанието ще се погрижат екипите на Red Bull. 

Летателна площадка се намира на поляните точно зад жилижния комплекс с блоковете в Правец, в близост до бившото военно поделени. Мястото е подходящо за кацане на по-голяма авиационна техника, което кара публиката винаги да тръпне докато чака поредната изненада от страна на организаторите. 

Красивата природа и благоприятните условия позволяват, позволяват шоуто да бъде определено като атрактивно място за релаксация и зареждане с голяма доза адреналин!

Станете част от магията на авиомоделизма!