Любомир Минчев може и да има подкрепата на президента на федерацията Георги Глушков, но това съвсем няма да е достатъчно, за да остане начело на националния отбор. Въпреки добрите резултати на мъжкия тим на България специалистът продължава да не е особено долюбван от голяма част от представителите на Управителния съвет на централата. И според информация на “Тема Спорт”, цитирана от sportal.bg,  има няколко човека от ръководството на федерацията, които търсят вариант и вече са обсъждали имена, които да предложат за наследник на настоящия наставник на Берое.


Именно това е и причината Минчев да продължава да няма предложение за удължаване на контракта. Селекционерът вече не е треньор на “лъвовете”, като договорът му изтече с последния мач - загубата от Босна и Херцеговина с 67:87 миналия месец. Глушков обяви още преди тази среща, че не иска да прави промяна, но в същото време даде да се разбере, че това не зависи от него, а от крайното становище на Управителния съвет.


Решението за бъдещия треньор на България ще бъде взето следващия месец. Победата над Франция със 74:68, както и редицата силни мачове през последните три години обаче няма да бъдат ключови за избора.