По случая с убитата 37-годишна Камелия Минева от Ботевград е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателни кодекс – за умишлено убийство. Процесуално-следствените действия ще продължат и през нощта, и през утрешния ден. Това съобщи на пресконференция тази вечер окръжният прокурор Наталия Николова. 


След сигнала за жена в безпомощно състояние в ЖК “Васил Левски“, подаден към 17.30 часа, на място незабавно е изпратен полицейски патрул. Установена и смъртта на жената. Веднага са изградени контролно-пропусквателни пунктове на изходите и входовете на града с цел недопускане бягството на извършителя. Към момента има предполагаем извършител. Установен е автомобилът, с който той се е оттеглил. Текат активни оперативно-издирвателни дейности с цел неговото откриване. Това каза пред медиите Юри Николов – зам.-директор на ОДМВР – София. 


Между предполагаемия извършител и жертвата явно е възникнало някакво пререкание, но това е в процес на уточняване. Разпитите на свидетели продължават, стана ясно на пресконференция. „Не мога да дам допълнителни подробности преди да разберем какво казват всички свидетели и съответно какво ще се установи при самия оглед“, обясни окръжният прокурор. 


На въпрос дали едната дъщеря на жертвата е станала свидетел на убийството, Наталия Николова отговори, че няма данни детето да е било там.  


“Причината за смъртта на младата жена ще стане известна след аутопсията. Не се ангажирам с точна причина за смъртта преди съдебно-медицинската експертиза да даде заключение, което  ще стане в утрешния ден“, каза още окръжният прокурор. 


Предполагаемият извършител има криминални прояви, но зам.-директорът на ОД МВР – София отказа да даде повече информация по този въпрос с мотива, че “това е по делото“. 


Полицията няма данни лицето да е въоръжено. Марката и моделът на колата, с която то се е оттеглило от местопрестъплението, са установени, съобщи Юри Николов. “В района на местопрестъплението има камери за видеонаблюдение и записите от тях са иззети“, информира още той.