Съпругът на убитата жена в Ботевград се е самоубил с огнестрелно оръжие. Това каза на брифинг ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.


„Касае се за убийство от ревност. От съдебно-медицинската експертиза става ясно, че жертвата има три прободни рани от нож. По тялото няма следи от борба или защитни наранявания. Първата рана е в дяната част на гръдния кош, вторият удар – в областта на шията, като посоката на прорезите е отгоре надолу. Смъртоносният трети удар е отстрани на гръдния кош и е пронизал изцяло левия бял дроб и лявата камера на сърцето. След този удар жената е починала след 2-3 минути. Предстоят още следствени действия", обясни окръжният прокурор.


В хода на разследването е установен и адресът, на който е живеело семейството. В апартамента е намерен мъртъв съпругът на убитата - Людмил Аяров.


"Вратата на жилището беше заключена. Вече е започнало съдебно-медицинската аутопсия на тялото на мъжа. По първоначални данни смъртта е настъпила от огнестрелно оръжие, като съпругът е поставил дулото на оръжието в устата си и е възпроизвел изстрел“ – съобщи Наталия Николова.