Днес отборът на Балкан - момчета до 14 години, стартира надпреварата във финалната осмица на Централноевропейската зона на Младежката Евролига. Финалният плейоф е в италианския град Чезенатико и в него освен Балкан участват Лондон Юнайтед, италианските Ориндж Баскет и Колидж баскет, Жирош Академикя от Унгария, Тайгърс Острава, Атека Санта Круз от Испания и румънският Клуж Напока.


Балкан замина за Италия днес сутринта с полет до Болоня с прекачване във Франкфурт. И тази вечер ще изиграе първия си мач. Негов съперник ще бъде Атека Санта Круз от Тенерифе. Срещата е от 21.00 ч. българско време и ще бъде излъчена директно по youtube канала на  EYBL. Преди този мач ще играят Ориндж баскет от Италия и унгарският Жирош Академия.


Ако Балкан успее да спечели мача си тази вечер, утре ще срещне победителя от Ориндж баскет и Жирош. Турнирът продължава до неделя, 31 март. Първите два отбора от Чезенатико се класират за финалния турнир с участието на отбори от всички зони на Евролигата за тази възраст.


"Тази първа среща е изключително важна за нас - каза дни преди заминаването за Италия старши треньорът Николай Пеев - При победа в нея, в останалите 3 мача до края на турнира ще играем с отборите от първата четворка. Смятам, че отборът ни е подготвен, изгледахме няколко мача на тима от Испания. Момчетата също са в добро настроение и се надявам на достойно представяне."