От 1 до 7 април у нас ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL и аналогични действия ще има на територията на цяла Европа.


Целта на операция като тази е да се обърне внимание, че скоростта е една от основните причини за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия с най-много жертви и ранени.


От 6 часа на 2 април до 6 часа на 3 април ще се проведе аналогична операция „24 часа скорост“, при която в рамките на едно денонощие ще има изключително интензивни проверки за скорост.


Междинни резултати към 11 часа:


От началото на операцията за контрол на скоростта до момента 17 служители са заснели нарушения на 36 точки за контрол на територията на областната дирекция. С мобилните технически системи TFR1-M - 1279 са заснети общо 208 нарушения.


Към момента няма данни за настъпили пътнотранспортни произшествия.


Междинни резултати към 16 часа:


От началото на операцията за контрол на скоростта до 16 часа, на територията на ОДМВР - София, със стационарен преносим уред за контрол на скоростта /т.нар. тринога/ са заснети  170 нарушения; с мобилните технически системи TFR1-M - 400 нарушения.


Установени са 14 случая на водачи, превишили скоростта с повече от 50 км/ч в населено място, както и 9 други нарушения. 


Към момента няма данни за настъпили пътнотранспортни произшествия.