На 7 април се отбелязва професионалният празник на работещите в сферата на здравеопазването. Той се чества в България от 1964 год. 


7 април е и Световният ден на здравето. На тази дата през 1948 год. е създадена Световната здравна организация със седарище в Женева, на която нашата страна също е член. Всяка година мотото на Световния ден на здравето се поставя върху приоритена тема, с която е ангажирата организацията. Тази година то е: Универсално здравно покритие: за всеки, навсякъде!


По повод днешния празник, публикуваме поздравителен адрес на кмета Иван Гавалюгов до работещите в сферата на здравеопазването в община Ботевград. Поздравлението гласи: 


 


ДО


ЛЕКАРИТЕ И ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ


В ОБЩИНА БОТЕВГРАД


 


ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС


 


УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ,


УВАЖАЕМИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ,


 


Приемете моите сърдечни поздрави по повод 7-ми април – Международен ден на здравето и професионален празник на работещите в сферата на здравеопазването!


Благодарение на Вашата трудолюбивост и отдаденост в стремежа да помагате на хората, Вие дарявате надежда и радост на обществото ни.


Хуманната мисия, която сте превърнали в своя професия и призвание, е достойна за възхищение!


Здравето е универсално човешко право, за което Вие се борите ежедневно, ежечасно, ежеминутно! Затова желая на самите Вас и Вашите семейства да бъдете здрави и уверени, че усилията Ви в тази борба са високо ценени!


Бъдете устойчиви пред трудностите и продължавайте да влагате душа и сърце в работата си, защото нейният смисъл е съизмерим единствено със защитата на най-голямата ценност, позната за хората - човешкия живот!


 


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


 


ИВАН ГАВАЛЮГОВ


Кмет на община Ботевград


 


 


07.04.2019 г.


гр. Ботевград