Вчера и днес се изиграха мачовете от предпоследния 26 кръг от редовния сезон на НБЛ. След победата на Берое във Варна над Черно море Тича със 105-88 тимът от Стара Загора си осигури второто място в редовния сезон. Което означава, че Балкан ще остане на трето място, независимо от изхода от последния му мач като гост именно на Берое.


По програма този мач е в сряда, 24 април в Стара Загора. От БК Балкан имаха предпожение тази среща да се изиграе тази събота, с което са били съгласни и от Берое, но от НБЛ не било получено разрешение това да стане.


Вчера в Правец А1 Академик загуби от Левски Лукойл с 81-103, днес в Пловдив Академик Бултекс 99 спечели срещу Ямбол с 90-82, а в Самоков Рилски спортист измъкна успеха срещу Спартак в последните минути, като победи с 93-88.


Все още остава известна въпросителна около четвъртото място. Преди последния кръг Академик Бултекс 99 и Рилски спортист са с еднакъв актив от 35 точки от 12 победи и 11 загуби.


На практика значително по-големи за четвъртата позиция са шансовете на отбора от Пловдив, който в последния кръг е домакин на Черно море Тича. Рилски спортист приема Ямбол, но при запазване на равенството в точките предимствето е на пловдивчани заради по-добрия баланс в мачовете с Рилски спортист.