Международният музикален фестивал „Моцартови празници” се връща отново през август, след като последните две години бе през юли. Днес организаторите на фестивала обявиха програмата за тазгодишното издание. Откриването ще бъде на 23 август от 20 часа в читалище „Заря” в Правец с концерт на „Моцарт трио” от Виена. Музиканите  Даниел Аунер – цигулка, Дитхард Аунер – виолончело и Ирина Аунер – пиано ще изпълнят творби на Моцарт, Шостакович и Дворжак.
На следващия ден в хотел „Риу Правец ризорт” ще бъде концертът на лауреатите от международния конкурс за изпълнители „Панчо Владигеров” – Шумен 2019. публиката ще види победителя в конкурса за цигулка и носителя на наградата за най-добър пианист.
Същата вечер е и концертът на сопраното Мила Михова.
На 25 август от 11 часа е концертът на 11–годишния пианист Ивайло Василев, когото музикалните специалисти наричат „Българският Моцарт”. Той е носител на множество престижни награди от чужбина.
В традиционната за фестивала „Среща с автограф” гостува диригентът Найден Тодоров.
Закриването на фестивала ще бъде на откритата сцена на езерото в Правец с изпълнението на „Реквием” в памет на Христина Ангелакова.Творбата ще прозвучи в изпълнение на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров, Националния филхармоничен хор и солисти: Беса Лугичи, Виолета Радомирска, Михаил Михайлов и Ивайло Джуров.
Тазгодишното изадние е посвтено на 120-ата годишнина от рождението на композитора Панчо Владигеров и на дългогодишния артистичен директор Христина Ангелакова, която почина миналата година.
Новият артистичен директор – професор Борислава Танева бе избрана през февруари тази година. И за краткото време екипът й успя да организира камерна, но в същото време много стойностна  музикална програма.