Тази година Великденските празници в Етрополе ще се запомнят с прекрасния концерт, който събра стотици почитатели на нашите самодейци.
Въпреки че този път концертът не беше безплатен, салонът беше препълнен. И имаше защо. В продължение на близо час сцената не остана нито за минута празна. Непрекъснато се редуваха танци и песни, феерия от прекрасни картини и професионални изпълнения.
Дори само като статистика да ги споменем, шестнадесетте излизания на сцената се сливаха в едно цяло. Основно бяха изпълненията на ТА „Балканска младост”, като са обхванати по-голяма част от фолклорните области на страната ни с Варненски, Шуменски, Македонски, Северняшки и Шопски танци в съпровод на Народен оркестър към читалището, чиито състав е с ново попълнение.
Особено очарователни бяха малките танцьори, които накараха публиката да ги аплодира през цялото време.
Между танците, бяха включени песните на ВГ „Димана”, трио и индивидуални песни от изпълнители на групата, Детска вокална група "Звездица", Мъжка вокална група "Ветерани".
Публиката изпрати със ставане на крака всички, които участваха в програмата – сцената се оказа тясна да ги побере.
Благодарност за прекрасния концерт бяха двете кошници с цветя: от председателя на ОбС Марин Маринов и кмета на Общината Димитър Димитрови и от НЧ „Заря-1895” в гр.Правец, както и кошницата с Великденски лакомства за най-малките изпълнители от Христо Андреев - председател на Настоятелството на НЧ „Тодор Пеев-1871” – Етрополе.
Водеща на вечерта беше Цветина Петрова.
Звук и осветление: Евгени Овчаров.