Часове след последния акорд на тазвечерашния концерт на централния площад в Етрополе, впечатлението все още е, че бяха събрани в едно: пролетното настроение, Великденските празници, „свободата” на хората да се съберат на площада след продължителната пандемична обстановка и годишнината от основаването на Етрополското читалище. И всичкото това, съчетано с прекрасното време, накара хората да почувстват празника и да се повеселят от сърце.
Най-важното нещо, което го направи, бяха младите хора на изнесената пред читалището естрада. Младостта на Етрополе танцува и пя, весели се и накара многобройната публика да се хване накрая на общото празнично хоро.
Една прекрасна копродукция на Община Етрополе и НЧ „Тодор Пеев-1871”, с участието на самодейните състави на Читалището: ТА „Балканска младост”, Детска вокална група „Звездица”, Женска вокална група „Димана”, Мъжката вокална група „Ветерани”, Тамбурашката група и Народен оркестър. Индоводуални изпълнения на народни песни.
Озвучител на концерта беше Евгени Овчаров.
В техните изпълнения се открояваха много интересни, чисто пролетно-младежки „картини”: Лазарките, Пъстър пазар на мегдана, „Спуснало Слънцето три люлки”, пролетен скеч, които се обединиха много умело в една пъстра палитра от танци и песни, на фона на непрекъснатите изпълнения на различните възрастови групи на ТА „Балканска младост”. 
Пъстра и красива беше и кошницата с пролетни цветя от името на ръководителите на града и Общината: кметът Димитър Димитров и председателят на Общинския съвет Марин Маринов.