Община Ботевград, Исторически музей – Ботевград и Народно читалище „Христо Ботев 1884“ организират отбелязването на Деня на обединена Европа и Деня на победата над Хитлерофашизма – 9 май. Честванията ще бъдат открити в 10:30 часа на пл. „Освобождение“ с изпълнения на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова.


В 11:00 часа на пл. "Незнаен воин" ще се състои възпоменателна церемония и поднасяне на венци и цветя* в памет на загиналите в Отечествената война /1944 – 1945 г.. 


В 17:00 часа в Исторически музей – Ботевград, Боряна Спасова – наша съгражданка, работеща в Европейската комисия в Брюксел, ще представи презентация на тема  „Европа и ние“. Презентацията ще засегне интересни аспекти от работата на  Европейските институции и връзката им с нашето ежедневие.


Също така участници в събитието ще бъдат ученици от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и ПГТМ „Христо Ботев“. Те ще споделят своите впечатления от работата си по европейските проекти: „Доброволчеството като полза – предприемачество“, „Отворени към света – комуникация и комуникативни умения“ и „Търсещи, знаещи и можещи в Европа“.  


*Записване за венци и цветя от 10:20 до 10:40 ч. в сградата на Общинска администрация.