Община Ботевград отбеляза тържествено 9 - май - Ден на победата над хитлерофашизма и  Ден на обединена Европа.


Програмата в празничния ден започна в 10:30 часа на пл. „Освобождение“ с изпълнения на Общински духов оркестър – Ботевград с диригент Иванка Савова.


Както предварително бе обявено, пред НЧ „Христо Ботев 1884“ може  да се види тематична изложба, представяща основните проекти, реализирани в община Ботевград с финансовата подкрепа на Европейския съюз - ОП "Региони в растеж" и Програма за развитие на селските райони. Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни и обществени сгради, изграждане на водопроводи и ремонт на част от уличната и общинска пътна мрежа - това са само част от спечелените проекти.


Община Ботевград отдаде заслужена почит на загиналите във Втората световна война,  поднасяйки венец пред Паметната морена на пл. „Незнаен воин“, на която са изписани имената на местните бойци, загинали в сраженията срещу хитлерофашизма. Днес се навършват 78 години от края на Втората световна война.


Представители на руското посолство поставиха цветя на паметната плоча, зад сградата на общинската администрация, на руските военни, загинали при катастрофа в нашия край.