Ивет Йотова е ученичка в 11 клас на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” . Тя е носител на многобройни награди от национални литературни конкурси. За някои от нейните успехи  своевременно сме информирали читателската аудитория на botevgrad.com.  Към спечелените вече награди тя не спира да добавя нови и нови отличия, които й носят радост, вълнение и морално удовлетворение от положените усилия.  


В рамките на два-три месеца Ивет Йотова завоюва призови места в няколко литературни надпревари.  Участието й в националния конкурс за есе на тема  „Идеите на Бедреддин през призмата на съвременния свят” й донесе първо място. Във второто издание на конкурса „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”, организиран от Второ основно училище „П. Р. Славейков” и Община Стара Загора, тя се класира на второ място. 


За втора поредна година Ивет участва в националния конкурс на името на Елиас Канети, който се организира от Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети” – Русе и Международното дружество „Елиас Канети”. Тази година конкурсът бе за художествена творба на тема „Да се качваш и да слизаш от времето”.  Ивет отново се представи отлично и завоюва второ място. 


Следва още едно второ място от конкурса „Среща с българското минало”, проведен от Средно училище „Неофит Рилски” – Твърдица. 


В конкурса за поезия „Любовта и свободата”, който бе организиран от Професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи” в Разград”, Ивет Йотова получи поощрителна награда. 


Възпитаничката на гимназията се представи подобаващо и в националния конкурс „Възкресение Христово”, проведен по решение на Светия синод. Нейното есе бе класирано на първо място в раздел „Проза”, а стихотворението й получи специалната награда на организатора на проявата. 


Ивет премери сили и в националния литературен конкурс „Светът на Яворов” , който се организира от профилираната гимназия на името на поета в Петрич. Стихотворението, с което тя се представи е класирано на трето място. 


Ивет Йотова е и сред лауреатите на тазгодишното издание на национален литературен конкурс „Стамен Панчев”, организиран от Община Ботевград, дружество „Орханиец” и Сдружение на литературните творци „Стамен Панчев”. На нейното есе бе отредено трето място в раздел „Проза”, втора възрастова група. Ивет се състезаваше и за специалната награда, която се връчва само на един участник. Тя се присъжда на най-добрата творба, вдъхновена от живота и творчеството на Стамен Панчев. Съвсем малко не й достигна, за да се пребори за нея.