От началото на годината до края на август 2008 г. в НАП са постъпили общо 87 сигнала и жалби, съдържащи информация и съмнения за корупционно поведение и нарушения на данъчно-осигурителното законодателство. Нито едно от оплакванията не е срещу служител на ТД на НАП София област.
Чрез интернет сайта на НАП (www.nap.bg) са приети 51 сигнала, 26 – чрез деловодствата на различните структури на агенцията, 7 - от Единния информационен портал на Комисията за превенция и противодействие на корупцията към Министерски съвет, а останалите три са заведени от служителите на Информационния център на НАП. След извършване на анализ на подадените жалби е станало ясно, че 36 от тях се отнасят за корупционно поведение.
Трима служители от Националната агенция за приходите (НАП) са уволнени от началото на годината заради корупция. Това показва анализът на резултатите от получените сигнали за нарушения и корупционни прояви на служители на агенцията. Други двама са с наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение”, а на седем е наложена санкция „забележка” по Кодекса на труда.
Най-много сигнали и жалби има срещу нарушения на органи по приходите при извършване на ревизии, злоупотреба със служебно положение, конфликт на интереси, неспазване на функционалните процедури и действие или бездействие във връзка с издаване на акт за нарушение. Подробният анализ от извършените проверки можете да намерите на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.
 Сигнали срещу корумпирани служители от НАП могат да се подадат по електронен път чрез електронното приложение, публикувано в www.nap.bg и на телефон 0700 18 700, чрез пощата на адрес: 1000 София, бул."Дондуков" 52.