Общо 1 687 лева бяха събрани по време на благотворителния спортен фестивал, който се проведе днес в градския парк в Ботевград. Повече от 150 участници на различна възраст се включиха в инициативата, която предложи спорт, музика, танци и забавление на ботевградчани в неделния ден, както и в навечерието на Международния ден на семейството. Събраните средства ще бъдат използвани за изграждане на първия фитнес на открито в Ботевград и нови детски площадки, съобщиха организаторите.


Благотворителният фестивал започна малко след 9:30 часа с крос от центъра на града до парка. Победител в него стана 12-годишният Виктор Димитров, който е състезател на баскетболния отбор на Балкан. В кроса се включиха над 20 души  - деца и техните родители. Най-сериозна конкуренция на Виктор за първото място пък оказаха хокеистите на Балкан. 


Цели семейства имаха възможност да вземат участие в над десет вида спорт, като за всяка тренировка имаше билети на символични цени. Най-силен интерес предизвикаха класовете по народни танци, таекуондо, йога, салса и аеробика. Участниците можеха да се включат и в различни щафетни игри, тенис на маса, шах, литературно четене, както и колоездене, а техни учители бяха професионални треньори от всеки спорт. 


Каузата да преподава с най-голямо удоволствие прие и единственият българин с медал от световно първенство в олимпийска категория- таекуондистът от Ботевград - Владимир Далаклиев. Треньор по баскетбол бе ботевградчанинът Лъчезар Диков, който работи в школата на Чавдар Троян, народните танци бяха водени от Радослав Цветанов, а тренировките по йога и аеробика от младата ни съгражданка Нели Павлова, която наскоро отвори собствено йога студио в Ботевград. Физиотерапевтът на Академик София Васил Василев се включи със своята школа по тенис на маса. Заниманията по салса бяха поверени на Петя Петкова и Вихра Димитрова.


Фестивалът завърши с развлекателна програма за най-малките и традиционно българско хоро, което обедини всички участници.