Проф. дтн инж. Цоло Вутов е носител на специалната награда на КРИБ за цялостен принос към икономиката на България


На 4 юни 2019 г. управителят на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов получи специалната награда на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за цялостен принос за развитието на икономиката в България. Тя се присъжда на управителя на Геотехмин ООД „за дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност“. Отличието бе връчено от председателя на КРИБ г-н Кирил Домусчиев по време на Петия годишен бал на
работодателската организация.  Събитието се проведе под патронажа на премиера г-н Бойко Борисов и на него присъстваха вицепремиерите г-жа Екатерина Захариева и г-жа Марияна Николова, 12 министри, председатели на парламентарни комисии, както и кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова. На церемонията по традиция бяха връчени наградите на компании, отличени за качество, иновации и растеж.


„Имам щастието да познавам повечето от вас и голяма част от сериозния бизнес в България - бизнесът, който не е в сивия сектор (...), бизнесът, който години наред изгражда, надгражда, разширява, излиза извън мащабите на България. (...) Като взех предвид всичко, което е направил, за да запази и надгради българската минна индустрия, нямах никакво колебание кой трябва да е човекът с този приз. Честито!“ – обърна се председателят на КРИБ към проф. дтн инж. Цоло Вутов.


Проф. Цоло Вутов благодари за наградата и съвместната работа на председателя на КРИБ и на цялата организация, на своя екип, на правителството и семейството си. „Зад мен стоят колективи, хора, с които сме работили рамо до рамо и без тях нямаше да получа това отличие, за което много, много им благодаря. Ако се обърнем назад, мога да кажа, че фирмите, които ръководя, минаха през много препятствия, но с тези хора сме работили заедно, екипно и сме преодолявали трудностите. Ако погледнем напред, вероятно ще има и други препятствия, които заедно с тези хора ще успяваме да преодоляваме за една кауза, за една бъдеща България!“


Проф. Вутов изрази голяма благодарност към министър-председателя и правителството за добрия инвестиционен климат и създаването на най-добрите условия за развитието на бизнеса. „Благодаря на семейството ми, което винаги ме е подкрепяло и продължава да ме подкрепя“, каза още той. 
В събитието участва д-р Иван Вутов, зам.-управител на Геотехмин ООД и зам.-председател на УС на КРИБ, г-н Доминик Хамерс, инж. Драгомир Драганов, както и други представители на ръководства на дружества от групата ГЕОТЕХМИН.
Текст: Моника Мишева
Снимка: Влади Балевски