УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
СКЪПИ ГОСТИ,


Ha 29 юни — Петровден, Денят на светите апoстoли Петър и Павел е Празникът на нашия град.
Днешният ден е повод за гордост и удовлетворение, но и ден за равносметка oт постигнатото досега. C общите усилия на Bac, гражданите на Етрополе, ползотворното сътрудничество с институциите и бизнеса постигаме добри резултати и отстояваме авторитета и доброто име на Община Етрополе. Обликът на Етрополе продължава да се променя. Ежедневно и активно работим за решаване на проблемите в социалната сфера, като особено внимание отделяме на образованието, здравеопазването, културата, спорта и туризма. За нас това са дейности, които дават възможност на жителите на нашата община да живеят по-добре, да се радват на спокойствие и достоен живот нашите родители и нашите деца.
През 2019 година имаме одобрени проекти на стойност
7 577 585 лв. — дейностите пo тези проекти са: рехабилитация на бул."Ал.Стамболийски", реконструкция на спортна площадка в кв.8, ремонт на дворното пространство на детска градина "Звънче", ремонт на общежитието на ПГ "Тодор Пеев", закриване и рекултивация на сметището на Правешки връх, създаване на система за предотвратяване на наводнения, ремонт на централна градска част, проект за интеграция на уязвими гpупи, патронажна грижа за възрастни xopa и лица с увреждания, ремонт на спортна зала „Стоян Николов".
Искам да Ви уверя, че постигнатото ни удовлетворява, но винаги може и още по-добре и затова и занапред ще продължим все по-усърдно и отговорно да работим за доброто на жителите на общината, за благоденствието на всички нас.
Днес отбелязваме и едно друго важно събитие за всички нас – Празникът на етрополските зетьове. Той се провежда за първи път през далечната 1971 год. и така се поставя началото на този уникален зетьовски събор. Празник надраснал времето,станал традиция, разнесъл славата на Етрополе и превърнал нашия град в Зетьова столица на България. Традицията е жива и до днес и ние сме длъжни да я пазим, заради създателя на празника – Николай Коев – „Кофето“, чието име ще остане завинаги свързано с историята на Етрополе и с празника на етрополските зетьове, както и заради нас самите. От 2014 год. Община Етрополе притежава патент, че този празник е наш – етрополски.
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Желая на Вас и на Вашите семейства здраве, късмет и благоденствие!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


ДИМИТЪР ДИМИТРОВ -
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ