„Асфалтова база – Скравена” е наета като подизпълнител да извърши спешния ремонт на републиканския път в участъка от Врачеш до м. Чуклето в посока Скравена. Ремонтът започна след гражданския протест на жители на Врачеш през април и  участъка Ботевград-Врачеш бе завършен преди два месеца. Веднага след това започна и работата по участъка към м. Чуклето в посока Скравена. Голяма част от работата е свършена, най-трагичните участъци пред товарните портали на фирмите ИМИ и Сенсата са асфалтирани.
Преди обаче ремонът да приключи, фирмата преустанови работа и прибра машините. Причината – досега не е получила нито един лев за свършената работа. По думите на директора на Асфалтовата база Анета Арсова ремонтът на пътя за Врачеш им струва около 400 000 лева, още толкова са вложили и в участъка до м. Чуклето. „Повече нямаме възможност да влагаме собствени средства. В момента, в който ни преведат парите, ще завършим асфалтирането” – категорична е тя.
Асфалтовата база е наета като подизпълнител от сдружението „Белмекен 2015”. То има договор с АПИ за поддържка и ремонт на републиканските пътища на територията на Софийска област. В сдружението влизат фирмите „Инжстройинженеринг” Варна, „Нелсен чистота” Стара Загора, АБ Инвест” – София и „Ай Ес Ви Трейд” – София. На многобройните запитвания от страна на подизпълнителя кога ще си получат парите, от сдружението отговарят, че нямат превод от страна на АПИ.