С промени в ръководството и нова емблема започва подготовката за новия сезон в баскетболния „Черно море Тича“. Клубът назначи на поста изпълнителен директор Саша Топчов, който заменя Борис Стоянов. Това бе обявено наспециална пресконференция, съобщава arenavarna.com


Клубът показа и нова емблема, в която има вградена четирилистна детелина. “Тя е свързана основно с историята. Както е известно, спортните клубове Черно море са създадени от Владислав и Тича, което е вградено в новото ни лого. Надявам се то да се хареса на феновете”, каза президентът на Черно море Тича д-р Георги Ганчев.


Клубът има нов изпълнителен директор. Това е бившият състезател на тима Саша Топчов, който живее от 12 години във Варна, а в последните няколко се занимаваше със своята школа Стар Баскет, но вече е подал оставка.


Топчов обяви, че предстоят много промени, като е създадена нова стратегия за работа в клуба, която е с 10-годишна продължиителност. В първите три ще се работи по осигуряването на финансово спокойствие и “подреждане на къщичката”, а след това целта ще е шампионската титла и европейско участие. “Благодаря за доверието, което получих. Варна има нужда от силен и стабилен финансово шампионски отбор. Направихме един проект за следващите 10 години. Целта ни е първите 3 години да се стабилизираме. След това нашата цел ще бъде титлата. Ще има сериозна реорганизация в клуба. Ще има нови лица”, заяви Саша Топчов.


Галин Стоянов-Патрика остава като старши треньор, като “моряците” не изключват възможността още през новия сезон да опитат да спечелят медали. Работи се и по селекцията, като Топчов и останалите от ръководството вече преговарят с нови състезатели, но техните имена ще бъдат обявени на следваща пресконференция до 1 месец.


 Сигурно е, че отново ще има и кадри от школата на клуба, както и опитни играчи. В момента в зала “Христо Борисов” тренират сериозно някои любимци на феновете на “моряците”, сред които Божидар Аврамов, Симеон Илиев-Чайката, Николай Стоянов и други, но от ръководството не разкриха дали е разговаряно с някой от тях. Най-вероятно те поддържат форма преди старта на подготовката за новия сезон.


На въпросната пресконференция бе разкрито и как ще се финансира клубът през тази година. Общината е поела ангажимент да помогне в осигуряването на част от средствата, като президентът на Черно море Тича д-р Георги Ганчев каза, че каквото е било обещано в последните години от високата сграда винаги е било изпълнявано. “Поемаме нова посока в развитието на клуба Ще търсим спонсор с шампионски амбиции. Както казва Спас Натов – в ДНК-то на Черно море е да се бори за първото място. Ще се опитаме да привлечем колкото се може повече бивши играчи на клуба. Варна има потенциал за шампионски отбор. Не искаме повече да кретаме”, каза Ганчев.


На пресконференцията присъства и досегашният изпълнителен директор на клуба Борис Стоянов. Саша Топчов изрази огромна благодарност от свършеното от него през последните години и го покани да остане да помага в клуба, като в близките дни ще бъде уточнено какви точно ще са функциите му.


Подготовката на представителния тим за новия сезон ще стартира около средата на август. В близките дни ще бъде потвърдено участието на клуба за новия сезон.


Снимки: arenavarna.com