Кметът Иван Гавалюгов преряза лентата на напълно обновения комплекс, в който своите срещи, семинари, беседи и тържества ще провеждат пенсионерските и други обществени организации в община Ботевград. Комплексът е част от сградата на ощинската администрация, намира се там, където се помещаваше общинският пенсионерски клуб.


Помещенията са три и ще се ползват от пенсионерски клуб „Светлина”, пенсионерския клуб на здравните работници, пчеларските организации, местната структура на хората с увреждания, организацията на онкоболните „Сила на духа” и други, като това ще става по предварително изготвен график. 


Средствата за дограмата и топлоизолацията са осигурени по проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на общинската администрация, който бе реализиран по ОП "Региони в растеж". За вътрешните ремонтни дейности, оборудването и обзавеждането са разходвани около 70 000 лева от бюджета на Община Ботевград.


При откриването на обновените помещения кметът Иван Гавалюгов пожела на хората, които ще ги ползват, да бъдат здрави, да се срещат по-често и да запазят добрите отношения помежду си. Преди това архиерейският наместник отец Борис отслужи водосвет за здраве на песионерите. 


Гости на официалното откриване на комплекса за обществени и социални дейности бяха Юлия Сергеева – зам.-председател и областен председател на Съюза на пенсионерите 2004 и Надя Касабова – председател на Градски съвет – София на Съюза на пенсионерите 2004.


Г-жа Сергеева благодари на общинското ръководство за хубавия жест към възрастните хора и отправи благопожелания към всички присъстващи. Специално за новия комплекс тя бе подготвила подарък – икона на Света Вероника, считана за покровителка на светлината.


Председателят на клуб „Светлина” Антон Христов също изрази своята благодарност към кмета Иван Гавалюгов и към секретаря на общината Стефка Граматикова за отговорното отношение към социалния живот на пенсионерите и за готовността им да съдействат и помогнат, според техните възможности, за решаването на всеки проблем, който го съпътства.