Ремонтът на подовата конструкция в коридора на сградата на прогимназиалния етап на ОУ „Васил Левски” – с. Литаково е включен в плана на Община Ботевград за финансиране на капиталови разходи през тази година. Той започна през миналата седмица. Изгнилото дюшеме вече е премахнато, поставени са кофраж и арматура, излят е бетон. В момента се прави замазката. Самата подова облицовка ще бъде от гранитогрес.  Също така стените на коридора ще бъдат пребоядисани. 


Средствата за ремонтните дейности в ОУ „Васил Левски” – с. Литаково са в размер на 25 600 лева. Те са осигурени от общинския бюджет. 


Ремонтът се извършва от местната фирма „Давид 2015”. Срокът за изпълнение е 30 работни дни, но по думи на управителя на фирмата, ремонтните дейности ще приключат около 25-26 юли.


Ремонтът на пода в коридора се извършва по предложение на бившия директор на ОУ „Васил Левски” – с. Литаково  - Тодорка Петрова. Тя постави проблема с лошото състояние на пода в коридора по време на регулярната среща на кмета Иван Гавалюгов с жители на селото в края на миналата година.