През миналата седмица служители на общинската администрация и работници на ОП БКС продължиха с доставките на материали и съоръжения по одобрените проекти, включени в програмата „Красива община”. Четири градински пейки и още толкова кошчета за отпадъци с дървен обков получиха жители на Литаково. Те са кандидатствали по общинската програма с проект „Кът за отдих край реката в с. Литаково“. Новото парково оборудване вече е монтирано и скоро ще може да се използват по предназначение, видя наш репортер.


През следващите седмици предстои и доставката на няколко броя вертикални и кълбовидни туи, хортензии и тревна смеска за разкрасяване на мястото, което се намира на ул. „Страцин“ №5 в селото. 


Да припомним, че в края на 2018 г. Общината подготви пакет от документи за кандидатстване с проектни предложения по общинската програма „Красива община”. Повече информация ще откриете ТУК.


Изпълнението на договорите по „Красива община“ става поетапно във времето, защото различните материали и оборудване се получава от различни фирми с различни срокове на доставка, поясниха от общинската администрация.