Телевизия Ботевград посвещава месец август на най-запомнящите се моменти на Балкан през изминалия сезон. Ще бъдат излъчени пълни записи на 10 зрелищни срещи, заснети от екип на телевизията. Това ще стане два пъти седмично - в сряда и събота от 21.00 ч.


На 3 август ще бъде повторен първият домакински мач от полуфиналната серия на НБЛ с Берое Стара Загора. Записът е от 11 май.


На 7 август е записът на срещата от турнира за Купата на ФИБА Европа с белоруския Цмоки Минск. Мачът се игра на 24 октомври 2018.


На 10 август е вторият домакински мач от полуфинала на НБЛ с Берое Стара Загора. Записът е от 13 май.


На 14 август е друга среща от турнира на ФИБА Къп - с унгарския Алба Фехервар. Тя се игра на 12 декември 2018 г.


На 17 август е излъчването на третия мач от финалната серия в НБЛ, който бе и първи от нея в Ботевград, между Балкан и Левски Лукойл. Записът е от 27 май.


На 21 август ще бъде повторена срещата от турнира за Купата на ФИБА Европа между Балкан и израелския Ирони Нес Циона. Тя се игра на 29 януари.


На 23 август ще бъде отделено внимание и на футбола. Ще бъде излъчен пълен запис на финала за Купата на АФЛ между Балкан 1929 и ФК Суворово, игран на 28 май на стадион "Ивайло" във Велико Търново. В него футболистите спечелиха първия трофей в 90-годишната си история.


На 24 август е кулминацията в НБЛ - четвъртата среща от финала в НБЛ между Балкан и Левски Лукойл. Записът от спечелването на титлата и награждаването е от 29 май.


На 28 август е друг решителен мач от ФИБА Къп - между Балкан и Апоел Холон от Израел.


А на 31 август ще излъчим пълен запис от финалната среща от първенството по баскетбол за момчета до 14 години, в която възпитаниците на Николай Пеев станаха шампиони на България.


Ще има и още един бонус. На 26 август от 20.30 ч. Телевизия Ботевград ще излъчи предаването "Емоцията Балкан" от рубриката Още по темата, посветена на шампионската титла на мъжкия баскетболен отбор.