Баща и син от Новачене са задържани за нанесена телесна повреда на мъж


Около 20 часа снощи в РУ - Ботевград постъпил сигнал за скандал в махала в Новачене, прераснал в конфликт между група жители. Изпратените на място полицейски служители установили, че по време на свадата 47-годишен мъж е бил ударен с твърд предмет по ръката. Пострадалият е транспортиран в болница с фрактура на предмишница. След незабавни издирвателни действия на криминалистите са установени и задържани извършителите - 38-годишен и неговият непълнолетен син, и двамата криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под наблюдението на районната прокуратура.


Криминално проявен ботевградчанин е обвинен за неправомерно използване на чужда дебитна карта


В РУ - Ботевград било образувано досъдебно производство срещу 35-годишен жител на града за това, че при условията на продължавано престъпление е използвал без съгласието на титуляра платежен документ- дебитна карта, от която е изтеглил общо 240 лева. След приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в районната прокуратура, извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление  по чл. 249, ал.1 от НК.


Задържан е нарушител на пътя през изминалото денонощие


Около 11.30 часа, в Литаково, автопатрул предприел проверка на мотопед „Пиаджо“, управляван от 57-годишен ботевградчанин. Водачът бил изпробван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.35 промила в издишания въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.