Както и миналата година, част от акробатките на Балкан използваха месец август да тренират на подготвителните лагери в курорта Камчия. В първия лагер, на който своите съвети даваха и специалисти от други държави, взе участие тройката ни Дария Иванова, Стейси Василева и Габриела Боевска.


Там бяха и другите акробатични видове, които ще представят България на предстоящото през октомври европейско първенство в град Холон, Израел. От Балкан е и едно от момичетата от женската двойка - Елена Босилкова. Нейна партньорка е Теодора Кръстева от Бургас. Те водят подготовка под ръководството на Гергана Денева, която бе треньорка и на смесената ни двойка Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които станаха олимпийски шампиони на Младежката Олимпиада миналата година в Буенос Айрес. След отказването на Панайот, сега партньор на Мариела е бургазлията от КСА Нефтохимик 2011 Теодор Великов. Те се готвят под ръководството на Николина Христова и Николай Иванов.


Цялата подготовка на националите ни в Камчия е наблюдавана от старши треньора на националния отбор Драгомир Драганов. Гост на лагера бе Мишел Бутар, вицепрезидент на UEG.


 Веднага след завършването на международния камп, започна втори лагер на националите ни. Към него се присъединиха още две тройки от Ботевград от по-малките възрасти. Това са Василена Рабохчийска, Леа Некова и Даяна Николова и Мария Хачатрян, София Маринова и Светлана Хачатрян.


 


Снимки: БФСА