Бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон Берое ще разчита на опитен български играч от есента. На старозагорци в битката за място в групите на ФИБА Къп ще помага Иван Лилов.


 196-сантиметровият гард, който се завърна в родния елит през януари след тригодишна пауза, ще се отправи към Стара Загора след няколко месеца в Спартак. С плевенчани Иван Лилов записва средно по 15.5 точки, 5.9 борби и 4.4 асистенции в общо 13 двубоя през 2018/2019.


“Доволен съм от избора си. С Васил Кифев много бързо се разбрахме. Лесно се съгласих, тъй като Берое в последните години се развива възходящо. Според мен, това е най-прогресиращият отбор в НБЛ. Виждаме, че тимът разполага с изключително добър колектив и фенове, които са навсякъде с отбора. Берое, заедно с Балкан, разполага с най-верните привърженици в нашето първенство. Това е изключително важно за всеки един отбор с високи цели. Познавам българите, които са в тима”, заяви пред официалния сайт на Берое Иван Лилов.


Моето лично мнение е, че Любомир Минчев е най-добрият български треньор и го доказа с работата си в Стара Загора и националния отбор. Работил съм с него и съм наясно с философията, която той изповядва. Искам да играя в отбор с много високи цели и затова приех предложението на Берое. Първото важно изпитание пред тима е свързано с влизането в груповата фаза на турнира ФИБА Къп. Предстои ни много сериозно подготовка в тази връзка. Това е първата и много важна задача пред нас. Убеден съм, че успех срещу Лейден ще ни помогне за поддържането на добър ритъм в първенството. Всеки един от играч ще влезе пределно мотивиран в тази квалификация“, допълни гардът.