Марина Ловчелиева от Ботевград бе избрана за Мис „Фестивал Norbensis“ в Италия. Тя е танцьорка в ансамбъл „Ботевград“, който взе участие в 21-вото издание на фолклорния фестивал в старинния град Норма, намиращ се на 60 км от Рим. Събитието се проведе от 21 до 25 август и премина под наслов „Фолклорът в Лацио за мира на народите“. 


През тази година Марина завърши средното си образование в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – Правец. Тя е студентка в Техническия университет в София. От 13 години се занимава с фолклорно танцово изкуство, а от 6 е част от фолклорен танцов ансамбъл „Ботевград“ с хореограф Стоян Стоянов.


Подгласнички на нашето момиче в конкурса за красота станаха танцьорки от Бангладеш и Испания, класирани съответно на второ и трето място.  


Във фолклорния фестивал страната ни бе представена от още един ансамбъл – „Зора“ от София. Българската група наброяваше общо 40 човека – 25 от Ботевград и 15 от София. Другите участници бяха от страната-домакин на събитието, Кения, Босна и Херцеговина, от Бангладеш, Испания и други държави. 


Освен обичайните прояви – фолклорни концерти и паради в самия град, фестивалът бе съпроводен от богата съпътстваща програма с много забавления за участниците. Конкурсът за красота бе своеобразен завършък на културното събитие, популяризиращо самобитната култура и танцовото изкуство на различните народи.