Общинската администрация е готова и може да приема заявления за гласуване по настоящ адрес, съобщи секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова. „Граждани, които са с друг постоянен адрес, но настоящият им е в Ботевград и искат да гласуват тук, ако имат шест месеца уседналост на този адрес, могат да го направят с подаване на това заявление. То се подава в стая №5 на общинската администрация. Образецът на заявлението е достъпен на официалната интернет страница на Общината, секция „Местни избори 2019“, обясни г-жа Граматикова.


Секретарят на общината съобщи още, че със заповед на кмета са определени и секциите в Ботевград и селата. Както и досега, те ще бъдат 45 на брой. Единствената разлика е, че местонахождението на две от секциите – в Скравена, е променено. В предишни избори те бяха в читалището, но тъй като тези помещения са включени в проект, който културното средище спечели, се наложи да бъдат преместени в основното училище в селото. Номерата и точното местонахождение на секциите ще бъдат оповестени на жителите на Скравена. Това каза още г-жа Граматикова.


Във връзка с подготовката на местните избори в Община Ботевград, секретарят уведоми, че общинската администрация е предоставила изискуемите условия за нормална и спокойна работа на Общинската избирателна комисия, която проведе първото си заседание днес.