Във втората среща от втория квалификационен кръг на баскетболната Шампионска лига шведският шампион Сьодертале Кингс спечели късно снощи гостуването си в Белгия над Теленет Джайънтс Антверп със 73-68. Но тъй като в първия мач белгийският тим бе победил в Швеция с разлика от 22 точки, краен победител е Антверп, който влиза в груповата фаза на Шампионската лига. Общият резултат от двата мача  е 150-133.


Очевидно домакините бяха подценили този втори мач и след първата четвъртина в Антверпен Сьодертале водеше с 26-15. Във втората  Антверп намали изоставането си с 5 точки, а в третата направи обрат 46-42, но шведският тим отново излезе напред и до края удържа победата. Най-резултатен за Сьодертале Кингс бе Мартин Палмблад, който отбеляаза 29 точки със 7 тройки от 12 опита, има и 6 борби. В двата мача с Балкан Палмблад игра съвсем малко, тъй като не бе възстановен след контузия.


Сьодертале Кингс продължава във втория по сила турнир - този за Купата на ФИБА, и - както се знаеше предварително - ще бъде в една група с Балкан. Третият сигурен участник в тази група F е руският Енисей Красноярск. А четвъртият отбор ще стане победителят от квалификацията за ФИБА Къп между румънския Клуж Напока и Раховечи от Косово. Двата мача са на 2 и 9 октомври.