В днешния хубав есенен ден обновената част на Градския парк се превърна в едно от оживените места на Ботевград. Деца на различна възраст, като по-малките бяха придружени от своите родители, баби и дядовци, дойдоха на благотворителния празник, който им предложи различния и интересни забавления. 


С голямо желание децата се включиха в уроците по народни танци, които се проведоха под ръководството на Радослав Цветанов известен като бате Ради сред своите възпитаници. 


И малки, и по-големи проявиха интерес към уроците по салса, водени от Вихра Димитрова. 


Под вещите напътствия на дамите от Инър Уийл - клуб Ботевград и учители от ОУ “Васил Левски“ децата рисуваха, апликираха и изработваха поздравителни картички.


Исторически музей – Ботевград също имаше своя импровизирана работилница в благотворителния празник. Участниците в нея се забавляваха, оцветявайки картата на България върху дървени макети. 


Мария Димитрова помагаше да децата, избрали да оцветяват фигурки от гипс. 


Под ръководството на Памела Нецова малчуганите оцветяваха макарони, които превръщаха в бижута.


За малките любители на спорта се проведоха тренировки по баскетбол, тенис на маса, футбол, таекуондо. 


Участниците и присъстващите имаха възможност да се подкрепят с различни вкусотии, приготвени от фънки бар “Плодчето“ и сладкарница “Козаро“, както и да научат повече от консултанти на фирма doTERRA за етеричните масла и техните лечебни свойства.


Благотворителният спортно-занимателен празник се проведе по инициатива на нашата млада съгражданка Лили Димитрова. Тя благодари на всички, които помогнаха за неговото осъществяване, на участниците и на всички, които откликна на призива да донесат събрани пластмасови и метални капачки, както и жълти стотинки, необходими за поредното добро дело с гражданско участие – обновяване на детската площадка зад старата поща.