Индийски ученици и учители са на посещение в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – Ботевград. Визитата им се осъществява по силата на споразумение между ботевградската гимназия и държавното училище Ashok memorial public school – Фаридабад, Индия, в което учат повече от 2 000 ученици. До подписването на документа се стигна след среща на областния управител Илиан Тодоров с посланика на Индия Н.Пр. Пуджа Капур и договореност за съвместни проекти в сферата на образованието.


Тодоров беше гост на срещата между представители на двете учебни заведения. Той бе посрещнат топло от индийските ученици и преподаватели и получи подаръци, изработени от тях, съобщават от пресцентъра на Областната управа.   


По време на срещата учениците от ботевградската гимназия направиха мултимедийно представяне на своето училище, на проектите, по които работят, на страната ни, разказаха за нейните природни и културни забележителности, за родните традиции, обичаи и бележити личности.   


От своя страна гостите представиха културата и видните личности, с които се слави тяхната родина.  


В рамките на гостуването си индийските ученици и преподаватели посетиха София и Велико Търново. Те ще почиват и във вилата на областната управа в курорта Боровец.


През декември месец ученици и преподаватели от Ботевград ще посетят Феридабад, Индия, съобщиха още от пресцентъра на Областната администрация.