Областният управител Илиан Тодоров получи благодарствено писмо от учениците и учителите от Профилирана природо-математическа гимназия „Акад.Проф. д-р Асен Златаров“- Ботевград, съобщиха от областната администрация. 


Възпитаници на училището и техни учители бяха на 10-дневно посещение в Индия по проект за ученически обмен между България и Индия в областта на образованието. Те гостуваха на държавното училище Ashok memorial public school – гр. Фаридабад, Индия. В рамките на посещението си учениците от Ботевград имаха възможност да се запознаят с различните умения на своите индийски връстници, да посетят древни паметници на индийската архитектура и култура, сред които розовият град Jaipur, Jantar Mantar, Тадж Махал, да се запознаят с традициите и бита на индийците.  


Междуучилищният обмен бе осъществен по силата на споразумение между ППМГ “Проф.д-р Асен Златаров” и индийското държавно училище. До подписването му се стигна след среща на Тодоров с посланика на Индия Н.Пр. Пуджа Капур и постигнатата договореност между тях за реализиране на съвместни проекти между Софийска област и Индия в областта на образованието, припомнят от областната администрация.