От ФК Балкан 1929 обявиха, че входът за срещата от XII кръг на Югозападната трета лига между Балкан и Банско ще бъде свободен. Тя е в събота, 19 октомври от 16.00 ч. на стадион "Христо Ботев".


Отборът на Балкан заема крайно незавидното последно място във временното класиране с актив само от 6 точки от 1 победа, 3 равенства и 5 поражения. От клуба правят този жест към привържениците на отбора да подкрепят домакините в този изключително важен мач, в който целта пред Балкан са само трите точки. Отборът на Банско е на 10-то място с 11 точки, има 3 победи, 2 равни и също 5 загуби. А Балкан е и с един мач по-малко.


Миналата седмица Балкан представи България на първенството на Световната железницарска организация УСИК. Там нашите завършиха на 8-мо място с 1 победа и 3 загуби. "Надявам този изключително полезен  турнир да стане повратен психологически момент за нашия отбор. Играчите ни са крайно мотивирани да напуснат това крайно неприятно място, което не го заслужава нито отборът, нито нашият град", каза след завръщането от Франция президентът на Балкан 1929 Иван Редовски.


В сряда, 16 октомври на Балкан предстои мач от квалификациите за Аматьорската футболна лига, на която стана шампион миналия сезон. Негов съперник от 16.00 ч. на игрището на Герена ще бъде четвъртодивизионният Козаро Ботевград.


" Не отдаваме голямо значение на тази среща. За съперника това може да е мачът на хилядолетието, но пред нашия отбор има съвсем друга работа за вършене с цел издигане по-нагоре в класирането на Югозападната трета лига - каза Иван Редовски. - В тази среща ще дадем повече шанс на момчетата, които не са играли достатъчно досега, предимно от нашата школа. За да избегнем контузии и наказания, които могат да ни попречат в първенството на трета лига. И още нещо, към което апелирам вече няколко пъти. Нашият град няма нужда от деление на футбола между клубове и клубчета. Защото, първо, нямаме необходимия финансов ресурс, второ - нямаме кадрови ресурс, и трето - не разполагаме с достатъчна база."